Debata “Bielsko-Biała za 15 lat”

Bielsko-Biała za 15 lat – jak widzimy nasze miasto za 15 lat, do czego będziemy dążyć i z jakimi problemami przyjdzie nam się zmierzyć? Co na przestrzeni 15 lat jest realne do osiągnięcia dla średniej wielkości miasta na południu Polski? Wspólnie zastanowimy się nad wizją Bielska-Białej za 15 lat i losem jej mieszkańców.

Okręg Razem Podbeskidzie serdecznie zaprasza na debatę, której tematem będzie “Bielsko-Biała za 15 lat. Szanse i zagrożenia”. Debata ta odbędzie się 23.02.2018 r. o godzinie 17:30 w sali NOT’u przy ulicy 3 maja 10. Spotkanie to, mamy nadzieję, otworzy cykl debat na temat naszego miasta. W dyskusji wezmą udział zaproszeni goście oraz publiczność, którą gorąco namawiamy do aktywnego udziału poprzez nie tylko zadawanie pytań, ale również wyrażanie własnej opinii.

Zaproszeni goście to ludzie związani z miastem, którzy biorą czynny udział w jego kształtowaniu poprzez działalność społeczną, polityczną oraz kulturową.

Przemysław Drabek – wiceprzewodniczący Rady Miejskiej w Bielsku-Białej, kandydat na prezydenta Bielska-Białej w 2014 r., członek PiS

Agnieszka Gorgoń-Komor – radna Rady Miejskiej w Bielsku-Białej, członkini PO

Aleksandra Kania – studentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, „redakcjaBB”

Agnieszka Lamek-Kochanowska – członkini Zarządu Okręgu Razem Podbeskidzie, współorganizatorka Czarnych Protestów.

Rafał Matyja – politolog, publicysta, profesor Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie. Od kilku lat mieszkaniec Bielska-Białej

Janusz Okrzesik – samorządowiec, nauczyciel akademicki, były poseł i senator, kandydat na prezydenta Bielska-Białej w 2014 r., członek stowarzyszenia Niezależni.BB

Kiedy: 23.02.2018r. godz. 17:30
Gdzie: sala NOT ul. 3 Maja 10