Spotkanie otwarte Partii Razem w Bielsku – Białej

„Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Partii Razem, a boicie się zapytać”.

Nic dziwnego, że dzisiejszą Polskę kochamy nie jako ojczyznę, w którym naprawdę żyjemy, lecz jako fantazję. Nic dziwnego, skoro mijając się na ulicach, patrzymy na siebie spode łba, a nie z życzliwością. Nic dziwnego, skoro osoba pracująca w swoim zakładzie pracy tak często czuje się, jak przedmiot, który łatwo wyrzucić, gdy się „zużyje”. Nic dziwnego, skoro prawa obywatelek są łamane. Nic dziwnego, skoro najsłabszym nie podaje się pomocnej ręki.

O partii Razem, mówi się jak o radykałach, a my głęboko nie zgadzamy się na taki stan rzeczy. Mamy plan jak uczynić nasz kraj lepszym miejscem, dlatego z dumą prezentujemy nasze postulaty. Wzorujemy się na sprawdzonych rozwiązaniach państw skandynawskich, których społeczeństwa nazywają siebie szczęśliwymi. Czerpiemy również z naszej rodzimej myśli politycznej, bo tak często zapomina się o wspaniałych tradycjach polskiej lewicy przedwojennej.

Rozumiemy doskonale, że społeczeństwo, które nikogo nie zostawia za burtą, opłaca się wszystkim. Wierzymy, że Polska może być krajem, w którym pracownik i pracodawca są dla siebie partnerami. Wierzymy, że nasze społeczeństwo, zamiast rozpamiętywać przeszłość, może z nadzieją patrzeć w przyszłość. Czujemy, że Polska potrzebuje silnej lewicy jak powietrza.

By opowiedzieć o naszych marzeniach i planach, gdy już wejdziemy do Sejmu, a w przyszłości obejmiemy władzę, organizujemy spotkanie otwarte z udziałem członka i członkini Zarządu Krajowego Partii Razem. Na wszelkie Wasze pytania odpowie Mateusz Trzeciak – członek Zarządu Krajowego Partii Razem, „rodowity” bielszczanin, punkowy gitarzysta i współzałożyciel Partii Razem oraz Julia Zimmerman – członkini Zarządu Krajowego Partii Razem, antropolożka społeczna, absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, feministka, specjalistka od organizacji pozarządowych i warunków uprawiania nauki.

Gdzie? u. Barlickiego 22, Bielsko – Biała, siedziba Razem Podbeskidzie

Kiedy? 19.04.2018r. godz.: 18:00