Debata Bielsko-Biała za 15 lat oczami młodych

Na fali powodzenia, jakim się cieszyła debata “Bielsko-Biała za 15 lat” postanowiliśmy zorganizować debatę o tym samym temacie, jednak jej uczestnicy to ludzie nieco młodsi. Sprawdźmy zatem, jak widzą nasze miasto:

Katarzyna Gasparska – absolwentka filologii polskiej, medialnej z podstawami dziennikarstwa na ATH w Bielsku-Białej, członkini Zarządu Okręgu Podbeskidzie Partii Razem, współorganizatorka Czarnych Protestów.

Zuzanna Gąsiorek – uczennica LO im. Stefana Żeromskiego w Bielsku-Białej, klasy o profilu humanistycznym; zwyciężczyni (wraz ze swoim zespołem) DeBBat oksfordzkich 2018 w Bielsku-Białej; wolontariuszka, uczestniczka projektu redakcjaBB

Mateusz Smyrski – uczeń I LO im. Kopernika w Bielsku-Białej. Członek Stowarzyszenia Niezależni.BB, aktywista społeczny, działacz na rzecz praw człowieka w Amnesty International. Zainteresowany polityką, muzyką i sprawami lokalnymi.

Angelika Ogrocka – absolwentka filologii polskiej z edytorstwem oraz informacji naukowej i bibliotekoznawstwa na Uniwersytecie Pedagogicznym w Krakowie oraz Uniwersytetu Jagiellońskiego. Choć pracuje w Bielsku-Białej, na stałe mieszka w Skoczowie. Działa w lokalnych stowarzyszeniach: Towarzystwie Miłośników Skoczowa, Dyskusyjnym Klubie Filmowym “Piekiełko” oraz Polskim Czerwonym Krzyżu.

Debatę poprowadzi:
Dominik Kaczmarczyk – redaktor naczelny oraz główny koordynator projektu redakcjaBB, zaangażowany również w działalność fundacji Zróbmy.To. Antropolog kulturowy, od czasu do czasu praktykujący wolontariusz ekologiczny.

Serdecznie zapraszamy na debatę.

Kiedy? 25.04.2018 r. godz.: 17:30

Gdzie? NOT ul. 3 Maja 10 Bielsko-Biała