Kandydatki z okręgu Razem Podbeskidzie do Europarlamentu

aga

Agnieszka Lamek-Kochanowska – w wyborach do Europarlamentu startuje z listy nr 5 koalicji #LewicaRazem (Partia Razem, Unia Pracy, RSS) z miejsca 5. Prezeska Stowarzyszenia im. Tadeusza Regera, redaktorka kwartalnika Równość, współorganizatorka Czarnych Protestów w Bielsku-Białej. To właśnie Agnieszka zgłasza sprawy dot. banerów fundacji Życie i Rodzina, które straszą zakrwawionymi szczątkami ludzkich ciał, fałszując obraz aborcji w Polsce.
“Europarlament to miejsce, gdzie możemy wspólnie zadbać o dobro mieszkańców Europy, nie tylko Polek. To tam własnie możemy rozwiązać problem mieszkalnictwa, tworząc Europejski Fundusz Mieszkaniowy, tam możemy przeforsować Europejską Płacę Minimalną, a także bezpłatne leki na receptę. Potraktujmy te wybory poważnie i oddajmy swój głos 26 maja właśnie na #LewicaRazem i rozwiązania, które proponuje.”

kg

Katarzyna Gasparska – staruje do Parlamentu Europejskiego z listy nr 5 koalicji #LewicaRazem (Partia Razem, Unia Pracy, RSS) z miejsca 7. Redaktorka naczelna czasopisma Równość wydawanego przez Stowarzyszenie im. Tadeusza Regera, współorganizatorka Czarnych Protestów w Bielsku-Białej.
“Startuję do Europarlamentu z programem, który ma wspierać mieszkańców Europy. Zapewniać dach nad głową, stabilną pracę i godną płacę, a także pomoc, np. w sytuacji choroby. Chcę, by tym właśnie zajmował się Parlament Europejski. Wspieranie ludzi na każdym etapie ich życia, działania mające na celu równanie szans, a nie narzucanie na siłę własnego światopoglądu. 26 maja zapraszam do urn”