Zagraj RAZEM

Vimes nigdy nie radził sobie z żadną grą bardziej skomplikowaną niż strzałki. W szczególności szachy zawsze go irytowały. To przez ten głupi upór, z jakim pionki ruszały i zabijały inne, bratnie pionki, podczas gdy królowie obijali się z tyłu i nic nie robili. Gdyby tylko pionki się zjednoczyły, może przekonały też wieże, cała plansza mogłaby stać się republiką w dwunastu ruchach.
Terry Pratchett, Niuch.

Serdecznie zapraszamy na turniej szachowy dla początkujących. Ideą turnieju jest spotkanie wśród osób, które grają w szachy dla przyjemności. Żadne z nas nie posiada określonej kategorii szachowej, naszym celem nie jest udział w turniejach, nie jest także zdobywanie arcymistrzowskich pagonów. Chcemy wyłącznie grać na zasadach wyrównanych w przekonaniu, że uczestniczymy w grze na tych samych zasadach.
Turniej odbędzie się 27 czerwca, we czwartek, o godzinie 19:00 w biurze Partii Razem Podbeskidzie. Adres: Bielsko-Biała, ul. Barlickiego 22 (na domofonie jest wizytówka z napisem Razem).

Przed turniejem szachowym, o godzinie 18:00 zapraszamy na podsumowanie sztuki „Nosorożec” Eugena Ionesco. Podsumowanie poprowadzi Artur Pałyga.

Zapraszamy!