Spotkanie Otwarte z posłem Maciejem Koniecznym

Serdecznie zapraszamy na spotkanie otwarte w posłem elektem Maciejem Koniecznym. To będzie dobra okazja, by porozmawiać o powrocie lewicy do sejmu i planach dla Polski. 5 listopada o godzinie 18:30 w biurze Razem Podbeskidzie przy ulicy Barlickiego 22 będziemy rozmawiać o nowym rozdziale dla Polski.

Maciej Konieczny startował z pierwszego miejsca w okręgu nr 31 (Katowice), zdobył mandat poselski uzyskując 22143 głosy. W swojej kampanii podkreślał, że lewica to:

• zielony przemysł i dobrze płatne miejsca pracy,
  • mieszkania dostępne na każdą kieszeń,
  • państwo, które dba o nasze zdrowie,
  • świeckie i nowoczesne państwo,
  • podwyżki dla pracowników budżetówki.

“Będę walczył o kwestie lokatorskie, upomniał się o kwestie przestrzegania praw człowiek, nie tylko w Polsce – już podczas wieczoru wyborczego upomniałem się o losy Kurdów. To model, w którym jako Partia Razem, zyskamy nowe narzędzia, by walczyć w Sejmie o prawa człowieka i sprawiedliwość społeczną (…)”

We wtorek będziemy mogli zapytać o szczegóły jego planu na Polskę i zagranice.

Zapraszamy!