O nas

Mówili, że partia Razem jest tylko w internecie. Zebraliśmy tysiące podpisów, aby wystartować w wyborach parlamentarnych w 2015 r. Przeprowadziliśmy wiele akcji ulicznych, złożyliśmy mnóstwo petycji, interweniowaliśmy w różnorodnych sprawach i czas by zadbać o nasze lokalne miejsce w sieci. Strona podbeskidzie.partiarazem.pl ma być miejscem dla każdego, kto chce działać, szuka pomocy lub jest po prostu zainteresowany naszą działalnością.

podbeskidzie_razem_logo

Okręg Podbeskidzie tworzą ludzie w różnym wieku, z różnych środowisk i o różnych kompetencjach. Są wśród nas osoby związane z partią od momentu jej powstania, a także ludzie, którzy dołączyli do nas całkiem niedawno. W okręgu, tak jak w całej partii, duży nacisk kładziemy na parytet oraz demokrację. Dyskusje prowadzone są przy udziale moderatora lub moderatorki, co sprawia, że nie przekrzykujemy się i głos każdej i każdego z nas zostaje usłyszany. Wszyscy członkowie i członkinie angażują się w działalność partii na tyle, na ile mogą; każdy i każda z nas wnosi coś cennego do partii. Wierzymy, że wspólnie – razem – jesteśmy w stanie zdziałać więcej!

Na początek przedstawimy Zarząd Okręgu Razem Podbeskidzie, z czasem będziemy publikować sylwetki pozostałych członkiń i członków:

Jarosław Hess – od urodzenia mieszkam w Bielsku-Białej. Ukończyłem filozofię na Uniwersytecie Jagiellońskim. Zawodowo zajmuję się redakcją techniczną dla krajowych wydawnictw. Od wielu lat wolontaryjnie zajmuję się działalnością społeczną i kulturotwórczą w naszym mieście. Byłem założycielem i prezesem Stowarzyszenia Uwaga Kultura, pomysłodawcą i współtwórcą Ośrodka Kreatywności Obywatelskiej. Od ponad dekady prowadzę spotkania dyskusyjne Kawiarni Filozoficznej a od paru lat – Klubu Książki przy Bibliotece Pedagogicznej w Bielsku-Białej. W Razem działam aktywnie od samego początku, czyli od kwietnia 2015 r. Jestem członkiem Zarządu Okręgu Podbeskidzie.

Agnieszka Lamek-Kochanowska, mam 50 lat, urodziłam się we Wrocławiu, dorastałam w Cieszynie. Skończyłam Antropologię Kultury ma UJ w Krakowie. W partii Razem działam od maja 2015 roku. Mam dużą potrzebę zmiany polityki, która odbiera kobietom i innym grupom dyskryminowanym szacunek, uznanie i prawa. W centrum moich zainteresowań leży wzmocnienie usług publicznych. W Razem solidarnie działamy na rzecz budowania demokracji i równości.

Dariusz Lamek-Kochanowski – urodziłem się i wychowałem na Podlasiu. Od 20 lat mieszkam w Bielsko-Białej. Ukończyłem studia na Uniwersytecie Warszawskim, na kierunku Etnologia i Antropologia Kultury. W Zarządzie Okręgu Podbeskidzie odpowiadam za sprawy finansowe i logistyczne.

Katarzyna Gasparska – mam 27 lat, pochodzę z Bielsk – Białej, ukończyłam filologię polską na Akademii Techniczno – Humanistycznej w Bielsku, zawodowo zajmuję się marketingiem internetowym. Tematy, które najbardziej mnie interesują to: prawa kobiet, sytuacja mieszkaniowa w Polsce, prawa pracownicze, prawa zwierząt.

Szymon Kania – całe życie wychowywałem się w kontrastach – wśród ziomków z biednej dzielnicy Białej i bogatych dzieciaków z prywatnego liceum, co ukształtowało moje poglądy. Pracowałem jako barman, kelner i pracownik fizyczny (ładowałem ręcznie tiry). Obecnie pracuję w dwóch Kancelariach prawnych, a po godzinach pomagam ludziom, których nie stać na profesjonalnego pełnomocnika. Jestem miłośnikiem historii, dobrej architektury, muzyki filmowej i rowerku.

Jeśli chcesz do nas dołączyć wypełnij FORMULARZ REJESTRACYJNY

lub napisz do nas na razempodbeskidzie@gmail.com